18:30

BK Walldia

Referat: Skogaby BK - BK Walldia

Skogaby BK- BK Walldia 200821

Match igen, nu mot SBK som vi mötte i en träningsmatch i våras, totalseger den gången med 7-0, det var inte aktuellt med sådana siffror denna gången det var vi överens om före matchen,

Vi har hittills vunnit våra matcher i serien men samtidigt släppt in lite för många mål. Det kommer att bli viktigt att ha en hyfsad målskillnad när det är dags att räkna ihop serien i höst. Innan matchen mot SBK hade vi släppt in 3 mål i snitt per match. Matchen mot SBK var riktigt viktig eftersom SBK hade samma poäng som vi och låg med i toppskiktet av serien.
Det var viktiga ord som lagkapten Ramadani sa innan vi gick ut på plan, ”gör vi inte vårt bästa idag blir vi överkörda av SBK, de glömmer inte matchen i våras”.

Walldias trupp: Dino, Robban, Manne, Tanne, Zett, Kalle, Simon, Kenan, Ludde, MackeP, Hannes.
Avb. Micke, Jocke, Egzon, Noak.

Det skulle bli en händelserik föreställning för den ganska talrika publiken på Skogaby IP.

Dagens domare Burim Hyseni blåste igång föreställning.

Det gällde att inte fastna i korvkön för publik som inte ville missa något av det som hände på planen.

Redan efter 2 minuter håller Walldias backlinje på att bjuda på ett mål när en volleyrensning blir en halvträff som frispelar en SBK spelare, men Dino är på sin vakt och parerar.

Minuten efter ska istället Walldia ta ledningen när man kontrar på vänsterkanten och Zett spelar in framför mål där Ludde skarvar vidare till Kalle på högerkanten som ger Walldia ledningen med 0-1.

Viktigt att ta ledningen, det var nära igen några minuter senare när Zetts inspel studsar utmed mållinjen men ingen hinner fram för att peta in bolluslingen.

Skogabys bäste spelare Besart Mazreku ska man ha minst 2 man på hela tiden helst.

Men nu är det en fast situation en bit in på Walldias planhalva där folk inte är på sin vakt, Bes går mot bollen och klipper plötsligt till när ingen är beredd, ej heller Dino utan han får se bollen segla in under ribban, snopet är ordet och plötsligt är det 1-1.

Men hemmalaget kan inte glädja sig mer än 6 min innan Walldia åter tar ledningen när Zett från vänsterkanten spelar in och Hannes når högst och nickar ner till Kenan som förvaltar möjligheten till 1-2 i Walldiafavör.

Oerhört händelserikt är det fortsättningsvis. I min 20 står hela Walldiaförsvaret och sover och vaknar till när Besart så klart står rätt och får bollen och drar till i en lucka där Dino får kapitulera, 20 minuter spelade och redan 2-2.

Känns som det kan hända vad som helst i denna super offensiva match.

Nu gick faktiskt matchen in i en ”tristess” inget speciell händer på nästan 20 minuter. Det enda att notera var att Kalle har ett avslut där Kasper i SBK buren får anstränga sig för att klara.

Men i minut 37 får Walldia frispark långt ut vid hörnflaggan till vänster. Tanne slår den in mot första stolpen där Hannes är före Karlsson och skarvar in ledningsmålet 2-3.

Innan pausvilan hinner MackeP inkassera ett gult kort också innan domaren blåser till pausvila med Walldialedning 2-3.
5 mål i första halvlek och det skulle bli mer, att det inte var defensiv som prioriterades i matchen var dagens understatement.

Andra Halvlek

Inga förändringar i BKW efter första halvlek.

Kalle på högerkanten får en ypperlig möjlighet att öka på Walldias ledning redan tre minuter in i andra halvlek, han blir frispelad men tar i för mycket och Karlsson i SBK kassen kan andas ut när skottet seglar över ribban.

Walldia har i första halvlek varit bollförande lag och förblir så även i andra halvlek. Men det är inte garanti för att man vinner matcher för att man är bollförande.

Det är som bekant hur väl man tar vara på sina målchanser, därför var det inte bra att Kalle tar i för kung och fosterland när chansen dök upp.

Men en man träder in i handling ordentligt i andra halvlek.

Min 53 Kalle går ut och Egzon kommer in

Min 55 högerhörna som Zett slår och Hannes petar in 2-4
Min 56 Kenan spelar fram Hannes som smeker in 2-5
Äntligen lite andrum kanske?

Inte när Besart är på motsatt planhalva.

SBK får frispark till vänster på avstånd som Besart slår mot Walldiamålet där Dino ser ut att plocka ner bollen men den glider mellan händerna och hemmareducering 3-5.

Nu var Besart och Hannes uppe i 3 mål var, frågan var vem skulle göra nästa mål.

Hannes var inte riktigt färdig i alla fall, han kommer igenom och skjuter i stolpen i min 68.

Lite andrum får Walldia när MackeP bryter ett SBKanfall på mittplan och har raka spåret mot Karlsson som han rundar innan han rullar in 3-6.

Minuten efter skjuter Hannes i stolpen igen.
Nu kändes det ganska lugnt med 3 målsledning och ca 20 kvar.

Avbytarna kommer nu in efterhand.

Men räkna aldrig ut Skogaby så länge man har Mazreku i sina led.
SBK får en frispark igen som Besart föga förvånande slår i mål, klockan hade nu tickat fram så långt att det var 12 minuter kvar och 4-6.

Det blir spännande minuter där man känner att man nog blev några år äldre på kuppen.
BKW gör det bra i slutskedet och håller bollen ifrån Bes vilket är ekvationen för en seger.
Stor glädje efteråt i omklädningsrummet - så stor att vi sjöng segersången 2 gånger.

Sammanfattning:

En härlig insats av Walldia som var det bästa laget som också förde spelet största delen av matchen där alla spelare gav allt, extra + till Egzon när han kom in och gjorde det mycket bra.
Nästa omgång blir det en tuff uppgift då ett efterlängtat derby mot Ränneslöv på Wallevi väntar.